Etetés 2

július 19, 2021 - Olvasási idő: 2 perc

A száraz tápokról már írtam, ez a post most a nyers etetésről fog szólni. Szándékosan nem mondok barfot és hasonlókat, mert szerintem nem kell túlgondolni. A kutya/farkas egy egyszerű ragadozó állat azt eszi amit el tud kapni, ő se bonyolítja túl. Megeszik egy madarat mindenestül, tehát a béltartalommal, mindennel együtt.

Magyarul a kutyának kell hús, zsír, csont, némi rost. Ennyi.

Szóval elkezdtem gondolkodni a nyert etetésen, de a barf iszonyú drága, és bár nem vagyok egy expert és nem tudom tudományosan nézni az egészet, szerintem még mindig az egyszerűség a kulcs, nem kell mögé semmi ideológia.

Szóval keressünk egy helyet ahol lehet venni fagyasztott húst, belsőséget, bőrt, zsírt, ilyesmit és vegyünk egy fagyasztót. Nagyot.

Mi az előnye a száraztápnak?

  • könnyű tárolni
  • könnyű adagolni
  • komplex, tartalmaz mindent
  • teljes negoldás, mobilis, nem kell mellette másik kaja, minden helyzetben jó megoldás (lásd lentebb nyers kaja hátrányok)

Mi az előnye a nyers etetésnek?

  • olcsóbb
  • természetesebb
  • könnyebben emészthető
  • kevesebb a kutya széklete (hát igen, kertben azért nem mindegy)

Mi a hátránya a száraztápnak?

  • nem tudjuk mi van benne igazából
  • drágább

Mi a hátránya a nyers etetésnek?

  • nem komplex, variálni kell, hogy jó legyen a kutyának
  • nehéz tárolni
  • nem olyan mobilis. Nem tudjuk magunkkl vinni egy nyaralásra, vagy a kutyapanzióba, nem tudom odaadni a szomszédnak hogy etesse meg az állatot minden nap egy fél csirkével
  • a hátrányai miatt mindneképp kell tartani száraz tápot is, nem teljes megldás a nyers kaja
  • sokan félnek a baktériumoktól és egyéb nem kellemes vackoktól amit a nyer hús hordozhat. És azért ezt elég sok helyen lehet olvasni olyan bakrétiumokkal is amik nem reagálnak antibiotikumra, ráadásul emberre is veszélyesek.

Nagyon szeretnék az állatoknak nyers kaját is adni mert úgy gondolom, hogy jó, és persze számít az ár is. De át kell gondolni, hogyan lehet ezt jól csinálni.

Static Pages